Help elkaar door de armoede heen (Dichbtij.nl)

Prakkie 072 (Foto: Tamara Stefanie)
ALKMAAR – Armoede is nog steeds een groot probleem in Nederland. 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. In Alkmaar waren er in 2013 maar liefst 1600 kinderen die opgroeide in een gezin met een laag inkomen.

Een mooi huis, auto, aangelegde tuin, verre vakanties, eerst was dat allemaal normaal. Maar dan verliest je partner opeens zijn baan. Snel op zoek naar ander werk, maar dat lukt maar niet. Door het groeiende aantal mensen in de WW, groeit ook de vraag naar banen en hebben bedrijven meer keus dan ooit in het aannemen van personeel.

Het inkomen daalt, auto moet de deur uit om de hypotheek te kunnen betalen. Rekeningen stapelen zich op. Dit is maar een van de voorbeelden die wij te horen krijgen. Er zijn zoveel schrijnende gevallen in Nederland, maar ook zeer zeker in Alkmaar en omgeving. Elke dag weer bedenken hoe je deze dag je geld weer uit gaat geven om je kinderen een gezonde maaltijd te geven.

Op 4 juni 2014 heeft Yvonne Jansen de Facebooksite Prakkie 072 in het leven geroepen. De site waar iedereen zijn prakkie die over is aan kan bieden voor een ander. Waar je je etenswaren en verzorgingsproducten kunt aanbieden die je niet meer gebruikt.

Waar de leden die het zwaar hebben, stad en land afgaan om de spulletjes op te halen om zo de week weer door te komen. Van stamppot tot macaroni, van tandpasta tot shampoo, van een appel tot een bloemkool. Inmiddels hebben al 619 leden zich aangemeld, van Alkmaar, tot Heerhugowaard en Zuid-Scharwoude. Met 4 beheerders die zich volledig inzetten om aan allerlei etenswaren en verzorgingsproducten te komen.

Alles voor de stille armoede die heerst in Alkmaar en omgeving. Want ook al laat het kabinet ons soms denken dat we uit de crisis raken, de crisis raakt ons nog steeds zichtbaar hard.

(Artikel geplaatst door Tamara Stefanie op Dichtbij.nl )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


4 + vijf =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>