Perengerecht

Petra Blokker

Tip voor mensen die peren halen:

Perensap (diksap)Ingrediënten:2 kg zeer zoete, rijpe peren1 citroen

Bereiding:Was de peren en snij ze in grote stukken.

Pers het sap uit de citroen en meng de peren met het citroensap. Doe het geheel in een grote pan met 1,5 liter water.

Giet het sap bij de 1,5 liter water in de pan en laat het zonder deksel op een middelmatig vuur garen. (2 uur)Totdat er een soort stroop ontstaat.

Minstens vier-vijfde van de hoeveelheid moet verdampen.

Vul de weckpotten of flesjes met het sap. Bewaar een geopende sapfles of weckpotten, met een vershouddeksel of gebruik een beugelfles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 2

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>